FINLAND
kontaktebban.fi
+358 9 886 114 60

Ebban besökte Winellska skolans föräldramässa

24.05.2017 kl. 15:23
Ebban besökte Winellska skolans föräldramässa för några veckor sedan. Erik och Micke träffade de blivande sjuornas föräldrar och visade hur barnen kan hitta fram till just DEN DÄR boken i Ebban.
                  Erik och Micke representerade Ebban på Winellska skolans föräldramässa.


Här har vi inte legat på latsidan! En av våra flitiga användare, Winellska skolan, ordnade en infomässa för föräldrarna till nästa års sjuor. Vi på Ebban fick tillsammans med olika skolämnen, ungdomsledare, speciallärare och skolbiblioteket samlas i gymnastiksalen för att visa upp oss och svara på föräldrarnas frågor.

Vi var där och presenterade Ebban med iPadar och fina läslistor för de blivande sjuorna. Ofta fick vi förklara för föräldrarna vem vi var och vad vi gör, men hela tiden var iPaden i handen på någon som ville prata om sitt barns läsning och hur de kunde använda Ebban. Det blev en fin kväll med intressanta diskussioner kring läsning och elektronik, skärmtid och hur man hittar just DEN DÄR boken.
 

Populära böcker för 7:or i Ebban.


Ofta blev diskussionen praktisk och föräldrar ville veta hur man navigerar i Ebban för att kunna hjälpa sina barn med att hitta böckerna. Så om du funderar på samma sak kommer det i höst en kort videopresentation om Ebban med hur du använder tjänsten och allt vad man kan hitta där. Tillsvidare kan du läsa om vår utformning i korthet här.

Också många lärare hade frågor kring elevers och deras eget användande av Ebban. Vissa var osäkra på hur licensnycklarna fungerar, hur de skapar dem åt sina elever och hur man gör om en elev glömt sin licensnyckel. Så om du har samma frågor kan du logga in i Ebban och gå in under fliken GRUPPER. Där hittar du svar på frågor gällande licensnycklar.

Vissa lärare var inte heller medvetna om att de själva kan använda Ebban för helt egoistisk läsning!

Så tips till er lärare! Kom ihåg att Ebban är fullt av böcker också för er. Utnyttja det i sommar när ni ligger med paddan i en hängmatta långt ifrån katedern.
 

Lite vuxenläsning för hängmattan?
Bibba-Micke