FINLAND
kontaktebban.fi
+358 9 886 114 60

Sommarlov och läsbingo!

02.06.2017 kl. 16:10
Sommaren är här och för att sporra läsningen över lovet har vi skapat ett roligt läsbingo åt alla Ebban-användare. Lärare och elever får gärna uppmuntra varandra till sommarläsning!


Äntligen är det sommarlov! Och sommaren och läsningen går hand i hand. Vare sig det handlar om att ha en sandtorr pocket att skugga solen med på simstranden eller en spännande ljudbok att sjunka in i under den evighetslånga bilsemestern. Och vem har inte legat uppe hela natten bara för att boken var för bra för att kunna pausas? Jag vill alltid ha en bok med mig vart jag än far på sommaren.

För att ge läsningen något extra i sommar har vi gjort ett roligt läsbingo som du kan försöka genomföra. Bingot hittar du i Ebban under Min Profil och det sporrar till att hitta nya läsställen och nya böcker att läsa. Har du någonsin läst under ett träd? Eller en bok som handlar om djur? Genom bingots utmaningar får du pröva på nya sätt att läsa så börja på och se vilka nya läsäventyr det tar dig till. När du utfört bingorutans utmaning klickar du på den och fyller i vilken bok du läst, sen är det bara att börja samla.
 

 

Som hjälp på vägen förtjänar du fina läsmärken när du får BINGO! Prova själv och läs en hel rad så får du se vad som händer. Lärare får gärna uppmuntra elever till sommarläsning och tvärtom!

Trevlig sommarläsning!

Bibba-Micke