FINLAND
kontaktebban.fi
+358 9 886 114 60

Ebbans boktips till skolstarten!

18.08.2017 kl. 14:31
Det är alltid en spännande händelse när skolåret börjar igen. Då kan det vara på sin plats med en ny rolig bok att läsa. Här tipsar Bibba-Micke om böcker som nyligen blivit tillgängliga i Ebban!

Högstadiet

 

Tisteltankar

av Anette Eggert

Nu kör skolan igång igen och varför inte tipsa om en ny ungdomsroman om skolstart och livskris i högstadieåldern. Linn skall börja åttan och efter mormoderns plötsliga död är inget sig längre likt. Tisteltankarna mal i hennes huvud med frågor om livet, identiteten och det sociala spel vi alla spelar. Hur skall man passa in? Hur skall man göra rätt?  Linn blir varse sin och andras dubbelheter och motsägelser och dras samtidigt mer och mer till den överviktige och utstötte Tim. För han var den som faktiskt var där och ringde ambulansen, dagen då mormor dog.

 

Mellanåldern

 

Erkan – Drakenbergs hemlighet

av Mikael Rosengren & Thomas Svensén

Och varför inte lite historisk spänningsroman för 3-6:an? Erkan – Drakbergens hemlighet är en spänningsroman baserad på verkliga händelser ur Sveriges historia. 2017 åker tre syskon på sommarlov i Stockholms skärgård när de plötsligt hittar flaskpost med ett rop på hjälp från länge länge sen. 1628 smider två kungar ärelystna planer. Snart kommer dessa historier att gå ihop på ett nervkittlande sätt.

 

Nybörjare

 

Djurdoktorn: Linus och Tim

av Ann-Charlotte Ekensten

Och för de som nyligen börjat sin läskarriär kan jag tipsa om en ganska ny serie lättlästa böcker som handlar om Linus och hans möten med olika djur. Böckerna är illustrerade av Carolina Ståhlberg som gjort populära serier för Kamratposten.

 

Trevlig läsning,

Bibba-Micke