FINLAND
kontaktebban.fi
+358 9 886 114 60

Ebban nu i 100 skolor!

20.02.2018 kl. 15:58
Hurra för läslusten i Svenskfinland! Nu används Ebban i hundra skolor - det är omkring en tredjedel av de svenska skolorna på första och andra stadiet i Finland.

Bild: Ebban/ Nina-Maria Oförsagd

10 000 elever har tillgång till Ebban

Vi på Ebban är otroligt glada åt det stora och växande intresset för ett nätbaserat komplement till skolbiblioteken. För oss är det ett tecken på att det finns en stark iver på att erbjuda elever tillgång till litteratur och att man inte skygger för att använda nya kanaler till det. Tänk att nästan 10 000 elever har tillgång till tusentals böcker på svenska via Ebban, alltså ungefär en fjärdedel av de finlandssvenska eleverna!
 

 

Bild: Ebban/ Nina-Maria Oförsagd

Ebban utvecklas efter lärarnas och elevernas behov och önskemål

Medan beställningarna kommer in får vi samtidigt också guldvärda tips och idéer från både lärare och elever för hur Ebban kunde utvecklas. Senaste nytt är en funktion i Ebban som alla som loggar in genast kan se på första sidan. För några veckor sedan fick Ebban nämligen en chatt där elever och lärare kan fråga om innehållet i Ebban och diskutera litteratur i allmänhet med vår bibliotekarie Micke. Chatten blev genast mycket populär och det har regnat in frågor och kommentarer så att Micke har fått kavla upp ärmarna och knappra hack i häl på sitt tangentbord!

Jemima