FINLAND
kontaktebban.fi
+358 9 886 114 60

Läsveckan var full av boktips

26.04.2018 kl. 21:09
Vi firade läsveckan genom att be alla Ebban-användare berätta om deras favoritbok. Det regnade in massor av fina boktips - här är tio av dem!

Bild: Ebban/ Nina-Maria Oförsagd


Läscentrum ordnade sin årliga Läsveckan 16–22.4. Temat för i år var Min Berättelse och alla uppmanades berätta om sin egen favoritbok. Vi på Ebban bad våra användare göra detta i chatten och fick massor av fina lästips.

Vi ställde frågorna:

1. Vilken är din favoritbok i Ebban?

2. Vilken sorts läsare tror du skulle gilla den?

3. Varför gillar du just den boken?

Svaren vi fick visade att vi har aktiva läsare som tycker om böcker och gärna vill dela med sig av sina skatter!

Många kusliga tips

 

Det kom in många lästips för kusliga berättelser. Ingelin Angerborns Rum 312 tipsades av många elever i åk 3-6 för att den är spännande, skrämmande, cool och för läsare som tycker om att klura ut saker.

 

 

 

Benni Bødkers lättlästa Zombie city-böcker tipsades av flera elever i åk 3-5 som tycker de är kusliga. Vi har dem som ljudböcker.

 

 

Mysteriet på Hester Hill av Kristina Ohlsson. En 5:a skriver såhär om boken: "Mysteriet På Hester Hill är en spännande bok skriven av Kristina Ohlsson. Den är riktigt frestande, när man börjat läsa och läst tillräckligt långt kan man inte sluta. Boken passar för mer än 8 åriga. En av mina favoritböcker."

 

Humor, feelgood och klassiker

 

 Elak & Pucko: Tidsresekalsongerna av Fredde Granberg. En 5:a tipsar om denna roliga bok för alla som har fantasi och gillar roliga böcker.

 

En läsglad 5:a tipsar om boken Du är inte ensam star girl av Moa Eriksson Sandberg, illustrerad av Eva Susso: "Du är inte ensam Stargirl, är en annorlunda bok, men väldigt bra. Inte  som andra böcker. Texten är skriven som mejl, som de två huvudpersonerna skickar till varandra. Trots att de inte känner varandra och aldrig har sätt varandra så är de som bästa vänner. Boken passar bättre för erfarna elever, jag rekomenderar den varmt för barn över tio år. Även denna bok hör till mina favoriter."

 

En lärare tipsar om Josefine Sundströms Boel och Oscar: Den passar åt dem som tycker om feelgood böcker som handlar om livet och relationer. Mysig bok.

 

 

 

 

Klassikern Lille Lorden av Frances Hodgson Burnett tipsades av en 5:a: "Och en annan super bra bok i ebban är Lille Lorden. Lille Lorden är en gammaldags bok, den är inte spännande men den är bra på sitt sätt."

 

Sport, skola och kärlek


Lättlästa Spring Amina! Light av Annelie Drewsen. En elev i 6.an tipsar om den här boken för sportiga läsare. Boken är bra och huvudkaraktären Amina är så snabb. Vi har den både som e- och ljudbok!

 


K för Klara 11 - Den nya pojken av Line Kyed Knudsen. En 6:a tipsade om boken för dem som gillar att läsa om skolan och kärlek! En 1:a tipsade om boken och berättade att den passar bra för nybörjar läsare. Finns som e- och ljudbok i Ebban.

 


Såhär tyckte en storläsande 5:a om De andra Sagornas bok: "Jag läser ganska mycket så jag vet inte om det är min favoritbok, men den är bra. Den passar för olika åldrar, men den är nog bättre för äldre, eftersom den kan vara svår att förstå. Boken är bra eftersom den är intressant. Pärmen är ljuvlig!" Boken är skriven av Emma Lundqvist.

 

Tack allihopa för era fina tips!

 

Alla tipsböcker hittas inne i Ebban i rekommendationslistan "Läsveckans tips!"

Vad användarna tyckte om boken finns att läsa i bokens kommentarsfält.

 

Trevlig läsning!

Bibba-Micke och Jemima