FINLAND
kontaktebban.fi
+358 9 886 114 60

Sommarbingo och Mickes lästips till sommaren

28.05.2018 kl. 16:18
Micke tipsar om bra sommarläsning för hängmattan för alla åldrar. Kom också ihåg Ebbans sommarbingo - både för elever och lärare!

Mickes lästips till sommaren

Snart är det sommarlov och dags att stänga skolan. Men kom ihåg att Ebban är öppen hela sommaren! Så kolla gärna med eleverna att de har sitt användarnamn och lösenord och påminn dem om att de kan läsa hela sommaren. Tipslistor fullspäckade med sommarläsning kommer att finnas i Ebban, men här har du några tips redan nu!
 

 

Åk 1-3: Lisbet och Sambakungen av Emma Karinsdotter & Hanna Gustavsson

Lisbet bor hos sin farmor Sambakungen och tillsammans bestämmer de sig för att få ut det mesta av sista sommaren innan skolstarten. Och farmor älskar allt från cykeltävlingar till hemliga agentuppdrag. Och geléhallon, förstås!

En skojig och lite galen bok som passar perfekt också för högläsning.

 


Åk 4-6: Mysteriet på Örnklippan av Kristina Ohlsson

Ett spännande äventyr om styvsyskonen Bonnie och Charles som rymmer från sina föräldrar i protest mot en flytt. Väl framme hos Bonnies farmor i Skuggviken framkommer det att allt inte står rätt till. Ett barn har försvunnit, människor beter sig konstigt och vad är det riktigt med den gamla fyren ute på klippan?

Ett spännande mysterium där både läsaren och karaktärerna förleds flera gånger innan allt är utrett.

 

 

 

Åk 7-9: Rimligt lyckade ögonblick av Åsa Asptjärn

Var sann mot dig själv, ljug för alla andra. I tredje delen om antihjälten Emmanuel Kent skall de börja gymnasiet. En ny skola är en chans att skapa sig själv på nytt, bli den man vill bli. Men det kanske inte är så enkelt när det kommer till kritan. Också tredje delen är full av missförstånd, gapskratt och pinsamheter. Den går bra att läsa fristående men jag rekommenderar att man läser de andra delarna först. Börja med Konsten att ha sjukt låga förväntningar.

 

 

Gymnasiet: Den store Gatsby av F. Scott Fitzgerald

Här har du en sommarklassiker om det någonsin fanns en. Ta möjligheten att läsa en riktig klassiker som du kommer att stöta på många gånger i livet, och samtidigt en skön sommarbok som kallats det närmaste en felfri roman man kan komma. Full av rikedom, champagne, besatthet och dekadens är det en bok för ljusa sommarnätter.

 

Sommarbingo

För att sporra läsningen över lovet vill vi uppmuntra elever och lärare att göra vårt sommarbingo! Bingot hittar man under Min Profil och det innehåller små läsutmaningar för att få kruxa i bingots rutor. Varje ikruxad rad, kolumn eller diagonal ger ett läsmärke.

 

Trevlig sommarläsning!

Bibba-Micke