FINLAND
kontaktebban.fi
+358 9 886 114 60

Lättlästa Mumin äntligen i Ebban!

27.11.2018 kl. 13:40
Jolin Slottes bearbetade versioner av Tove Janssons Mumin-klassiker finns nu som e-böcker i Ebban, så att alla ska kunna ta del av dessa älskade berättelser.

Tre av Tove Janssons klassiska muminböcker, Farlig midsommar, Trollkarlens hatt och Kometen kommer har i samarbete av förlaget Lärum och Jolin Slotte skrivits om till lättlästa versioner som passar alla läsare. Berättelserna är fortfarande de samma, och Tove Janssons röst genomsyrar böckerna, även om de har förkortats genom att skippa långa beskrivningar och sidospår, så att bara de väsentligaste delarna finns kvar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I Farlig midsommar hamnar muminfamiljen ut för en översvämning, men råkar hitta ett hus som flyter omkring som de kan flytta in i. Huset är dock inte ett vanligt hus, och det blir ingen vanlig midsommar.

Trollkarlens hatt handlar om sommaren då Mumintrollet, Snusmumriken och Sniff hittar Trollkarlens magiska hatt, som ställer till det i Mumindalen. Boken innehåller också berättelserna om Muminfamiljens äventyr till hattifnattarnas ö och om hur Tofslan och Vifslan kom till Mumindalen.

Kometen kommer är en berättelse om när en komet hotade jorden. Den var på väg genom rymden med rasande fart rakt mot Mumindalen, så Mumintrollet och Sniff gav sig av mot observatoriet i de Ensliga Bergen för att få veta mer om den.

Fanny Törnqvist